fons-edifici-arrasate-lks-krean

Fa uns dies l’edifici de la seu de KREAN a Mondragón va obtenir la certificació WELL Gold convertint-se en el segon edifici certificat a Espanya sota la modalitat WELL v2. El projecte va ser assessorat en matèria de salut, benestar i sostenibilitat per LKS KREAN que va actuar tant com a propietaris d’edificis i com a WELL AP.

Es tracta d’un edifici d’oficines situat a Mondragón (País Basc) que ha estat renovat recentment per complir amb els criteris establerts per la certificació WELL v2 obtenint la certificació WELL Gold.

L’Instituto Tecnológico de Galicia (ITG) ha participat en aquest projecte realitzant el procés de performance verification, que consisteix en la realització d’una sèrie de proves visuals i inspeccions per verificar el compliment correcte de les diferents mesures de les que WELL està composta. ITG està acreditada com una performance testing organization i és l’única entitat amb experiència real en la realització d’aquest tipus de procés ITG ha dut a terme tots els projectes de performance verification a Espanya.

Les proves que es realitzen durant la performance verification són els següents:

  • Qualitat de l’aire: s’analitzen diferents paràmetres tant en lectura directa com mitjançant filtres que s’envien al laboratori. PM2.5, PM10, O3, CO, NO2, COVs i formaldehid.
  • Qualitat de l’aigua: diferents paràmetres que avaluen des de la qualitat bàsica de l’aigua fins a propietats organolèptiques vinculades al gust.
  • Confort tèrmic: s’analitza la temperatura de bulb sec, temperatura radiant i humitat relativa per avaluar el confort tèrmic de les persones usuàries.
  • Il·luminació: es mesuren els lux i l’espectre lluminós. L’espectre lluminós ens permet calcular els EML (equivalent melanopic lux) que és un valor que ens indica l’impacte de la il·luminació en els ritmes circadiants.
  • Acústica: s’avalua la intrusió acústica de l’exterior, el soroll ambiental, la privadesa dels espais i el temps de reverberació.

Les proves a la seu de LKS KREAN GARAIA es van dur a terme fa unes setmanes i va ser l’últim pas abans d’obtenir la certificació WELL v2 Gold.

ITG sempre garanteix la màxima agilitat tant a l’establir la data dels tests (màxim 2 setmanes de termini) com a l’enviar la documentació. Això permet a les empreses agilitzar el procés d’obtenció de la certificació. Teniu un projecte o preguntes referents al procés? A Edificis Positius tenim persones expertes que poden acompanyar-vos en estreta col·laboració amb ITG. Contacteu-nos.

© 2019-2022 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?