Passem el 90% del nostre temps en espais tancats que no són segurs ni sans per a nosaltres i les nostres famílies. Segons l’OMS fins el 24% de les malalties són causades per exposició a contaminants ambientals que poden evitar-se.
Malalties la causa de les quals sol ser de difícil diagnòstic i poden incloure fatiga, esgotament, pérdua del desig sexual, infertilitat, insomni, alteracions hormonals, fibromiàlgia o altres afeccions cròniques que es podrien reduir de manera dràstica elimimant contaminants que son invisibles als nostres sentits i afecten la salut.
Vols millorar la salut de casa teva i no saps com fer-ho?
Gràcies a l’estudi de biohabitabilitat s’identifiquen els contaminants invisibles als nostres sentits que malmeten la nostra salut i afecten sobretot les persones més vulnerables.

L’estudi constitueix una visió professional de factors de risc a la llar que són estudiats, mesurats i interpretats de manera experta i objectiva, i presentats per escrit conjuntament amb els valors de referència internacionals de l’Institut alemany de la Bioconstrucció (Institut für Baubiologie + Nachhaltigkeit).
Radiacions artificials de l’interior i l’exterior de l’habitatge: Telecomunicacions, instal·lació elèctrica de l’habitatge, transformadors, línies elèctriques exteriors. Es comprova la presa de terra de l’habitatge.
Radiacions naturals: aigües subterrànies i altres alteracions del subsòl.
Radioactivitat emesa per pedres, materials de construcció i el gas radó.
Tòxics ambientals i partícules emesos per pintures, vernissos, mobles aglomerats i materials d’aïllament.
En cas de valors problemàtics es proposen mesures correctores per a viure en una casa saludable que protegeixi la salut i el son de les persones que viuen a la llar.
Testimonis reals
“Vaig demanar ajuda al Carles pel procés de malalties que patia: fatiga crònica, artritis, insomni, pèrdues de coneixement i una implantació de marcapàs sense cardiopatia. Els metges no sabien què passava, el Carles sí. Feia 3 anys vivia al mateix pis: dormia damunt d’una corrent d’aigua subterrània i la instal·lació elèctrica era defectuosa.” Belen – Sant Pere de Ribes.
Les persones vulnerables són les més afectades
Les persones d’avançada edat, aquelles amb problemes de salut i les més joves solen ser més vulnerables i les més afectades per entorns contaminats. El mateix succeeix amb aquelles que viuen o passen llargs períodes de temps en espais contaminats sense possibilitat de realitzar millores o canviar d’entorn.
Cuidar dels espais interiors i assegurar que tinguin una bona qualitat pot ajudar a prevenir problemàtiques emergents com la lipoatrofia semicircular, relacionades amb humitats baixes i camps elèctrics alterns i electroestàtics en els edificis.
Per a les persones que sofreixen alguna síndrome de sensibilització central, com la sensibilitat química múltiple, la fibromiàlgia o fatiga crònica, assegurar que els edificis no continguin factors que puguin acabar desequilibrant els seus sistemes biològics és una necessitat vital.
Segell d’Habitatge saludable
Si vols vendre el teu pis o casa pots obtenir el segell d’Habitatge Saludable, una vegada s’hagin aplicat les mesures correctores.
Sobre Carles Surià

En Carles Surià és Enginyer de Camins i troba la seva motivació en la mesura tècnica de les influències ambientals crítiques dels espais interiors. Assessora a tothom que estigui interessat en millorar els espais on viu, i treballa per ajudar a viure en cases que fomentin el benestar i la salut i que previngui dels símptomes i malalties més habituals com insomni, depressió, fatiga o mal de cap.