El Veí Positiu, la Veïna Positiva (VP), són persones que volen fer d’aquest món un lloc millor: més sostenible, més ètic i més humà. Són Persones compromeses amb els valors de convivència, respecte i tolerància i que creuen que la vida urbana pot i ha d’incorporar més benestar i més felicitat.
- El Veí Positiu i la Veïna Positiva són persones que viuen en positivitat l’experiència de ser veí i veïna, posen en marxa iniciatives, petites o grans, a partir de les seves habilitats, interessos o voluntats, beneficien el seu entorn més proper: la seva escala de veïns i veïnes o carrer amb cases unifamiliars.
- No són heroïnes ni herois, són persones que, amb petits gestos, canvien el seu entorn millorant la seva qualitat de vida i la de la resta de la comunitat, fomentant l’estalvi i la convivència cívica.
Si en un edifici hi coincideixen més d’un o d’una VP i hi realitzen alguna activitat que beneficia a tota la comunitat, esdevindrà Edifici Positiu (EP): un espai ple de vida on a tothom li agradaria viure.
Els Veïns Positius i les Veïnes Positives no estan sols, no estan soles, des d’Edificis Positius els oferim orientació, informació, formació, idees i acompanyament per poder iniciar i desenvolupar el seu propi full de ruta, al seu ritme. A més, tenen l’oportunitat de conèixer altres VP!
Vull ser Veí Positiu i Veïna Positiva!
T’agrada la idea de canviar el món des de casa?
Subscriu-te primer i suma’t a la nostra comunitat per rebre informació i, quan t’animis, converteix-te en Veí Positiu / Veïna Positiva, omplint el nostre formulari:
Converteix-te en Veí Positiu / Veïna Positiva! Omple el següent formulari i:
- t’enviarem per email un kit de benvinguda per iniciar la teva activitat
- rebràs informació sobre les propostes que fem des d’Edificis Positius, així com d’accions iniciades per altres VP com tu.
- et donarem una clau d’accés a l’àrea restringida del nostre web on trobaràs material, informació i guies per començar a fer accions a l’escala de l’edifici on vius.
- formaràs part de la comunitat on trobaràs altres persones com tu: Veïns Positius / Veïnes Positives que volen canviar el món des de casa.

Declaració
Per uns Edificis Positius
Com a persona veïna i/o copropietària em sento coresponsable no sols de les parets que em separen dels meus veïns i de les meves veïnes, sinó també de l’entorn social, ambiental, econòmic i emocional que compartim.
Des dels edificis on tinc casa meva, decideixo ser part de la solució. Vull contribuir a la sostenibilitat i al bé comú recuperant el bon veïnatge i esdevenint Veí Positiu / Veïna Positiva.
Som edificis, som ciutat. Prenem consciència dels impactes. Establim compromisos. Actuem. Convertim els nostres edificis en Edificis Positius.
Preguntes freqüents (FAQ)
Sí, només cal registrar-se a través del formulari i rebràs la documentació necessària per començar.
Millor començar a poc a poc, i amb coses que dominis o et facin especial il·lusió. Pensa en una iniciativa que afavoreixi la teva comunitat i que sigui respectuosa tant amb els veïns i les veïnes com amb la normativa de règim intern de la comunitat.
N’hi ha moltíssimes! Tantes com puguis imaginar!
Des d’Edificis Positius les hem classificat en 3 àmbits.
- Millora de la qualitat de vida: són iniciatives que permeten el bon veïnatge, que de retruc, augmenten directament el benestar de les persones. Poden ser com ara des de regar les plantes quan un veí o veïna està de vacances, fins a rebre paquets d’un veí o veïna absent, a ajudar a pujar la compra o fer-la per a una persona veïna malalta, o intercanviar coneixements.
- Millorar l’edifici: si actuem en l’edifici, encara que no sigui estructuralment, ràpidament augmenta la qualitat de vida de les persones que hi viuen. Una simple planta a l’entrada de l’escala; animar els veïns i les veïnes a posar flors al balcó o convertir la terrassa comunitària en una coberta verda. O, fins i tot, habilitar espais d’ús comunitari per aparcar bicicletes o intercanviar llibres.
- Millora de l’estalvi: Reduir consums, gestionar col·lectivament els diversos subministres, o aconseguir un menor impacte en l’entorn a través de petites accions com canviar bombetes o grans projectes com instal·lar plaques fotovoltaiques o gestionar el lloguer d’espais comunitaris per a esdeveniments culturals.