El Veí Positiu, la Veïna Positiva (VP), són persones que volen fer d’aquest món un lloc millor: més sostenible, més ètic i més humà. Són Persones compromeses amb els valors de convivència, respecte i tolerància i que creuen que la vida urbana pot i ha d’incorporar més benestar i més felicitat.

El Veí Positiu i la Veïna Positiva són persones que viuen en positivitat l’experiència de ser veí i veïna.

  • posen en marxa iniciatives, petites o grans, a partir de les seves habilitats, interessos o voluntats, beneficien el seu entorn més proper: la seva escala de veïns i veïnes o carrer amb cases unifamiliars.
  • no són heroïnes ni herois, són persones que, amb petits gestos, canvien el seu entorn millorant la seva qualitat de vida i la de la resta de la comunitat, fomentant l’estalvi i la convivència cívica.

Si en un edifici hi coincideixen més d’un o d’una VP i hi realitzen alguna activitat que beneficia a tota la comunitat, esdevindrà Edifici Positiu (EP): un espai ple de vida on a tothom li agradaria viure.

Els Veïns Positius i les Veïnes Positives no estan sols, no estan soles, des d’Edificis Positius els oferim orientació, informació, formació, idees i acompanyament per poder iniciar i desenvolupar el seu propi full de ruta, al seu ritme. A més, tenen l’oportunitat de conèixer altres VP!

Vull ser Veí Positiu i Veïna Positiva!

T’agrada la idea de canviar el món des de casa?

Subscriu-te primer i suma’t a la nostra comunitat per rebre informació i, quan t’animis, converteix-te en Veí Positiu / Veïna Positiva, omplint el nostre formulari:

Converteix-te en Veí Positiu / Veïna Positiva! Omple el següent formulari  i:

  • t’enviarem per email un kit de benvinguda per iniciar la teva activitat
  • rebràs informació sobre les propostes que fem des d’Edificis Positius, així com d’accions iniciades per altres VP com tu.
  • et donarem una clau d’accés a l’àrea restringida del nostre web on trobaràs material, informació i guies per començar a fer accions a l’escala de l’edifici on vius.
  • formaràs part de la comunitat on trobaràs altres persones com tu: Veïns Positius / Veïnes Positives que volen canviar el món des de casa.

Declaració

Per uns Edificis Positius

Com a persona veïna i/o copropietària em sento coresponsable no sols de les parets que em separen dels meus veïns i de les meves veïnes, sinó també de l’entorn social, ambiental, econòmic i emocional que compartim.

Des dels edificis on tinc casa meva, decideixo ser part de la solució. Vull contribuir a la sostenibilitat i al bé comú recuperant el bon veïnatge i esdevenint Veí Positiu / Veïna Positiva.

Som edificis, som ciutat. Prenem consciència dels impactes. Establim compromisos. Actuem. Convertim els nostres edificis en Edificis Positius.

Preguntes freqüents (FAQ)

Jo puc ser VP?

Sí, només cal registrar-se a través del formulari i rebràs la documentació necessària per començar.

Per on començo?

Millor començar a poc a poc, i amb coses que dominis o et facin especial il·lusió. Pensa en una iniciativa que afavoreixi la teva comunitat i que sigui respectuosa tant amb els veïns i les veïnes com amb la normativa de règim intern de la comunitat.

Quines activitats puc proposar?

N’hi ha moltíssimes! Tantes com puguis imaginar!

Des d’Edificis Positius les hem classificat en 3 àmbits.

  1. Millora de la qualitat de vida: són iniciatives que permeten el bon veïnatge, que de retruc, augmenten directament el benestar de les persones. Poden ser com ara des de regar les plantes quan un veí o veïna està de vacances, fins a rebre paquets d’un veí o veïna absent, a ajudar a pujar la compra o fer-la per a una persona veïna malalta, o intercanviar coneixements.
  2. Millorar l’edifici: si actuem en l’edifici, encara que no sigui estructuralment, ràpidament augmenta la qualitat de vida de les persones que hi viuen. Una simple planta a l’entrada de l’escala; animar els veïns i les veïnes a posar flors al balcó o convertir la terrassa comunitària en una coberta verda. O, fins i tot, habilitar espais d’ús comunitari per aparcar bicicletes o intercanviar llibres.
  3. Millora de l’estalvi: Reduir consums, gestionar col·lectivament els diversos subministres, o aconseguir un menor impacte en l’entorn a través de petites accions com canviar bombetes o grans projectes com instal·lar plaques fotovoltaiques  o gestionar el lloguer d’espais comunitaris per a esdeveniments culturals.

Share this Post