Edificis Positius ajuda a crear comunitats integrades per persones que vulguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes al seu edifici, transformant la seva vida quotidiana cap a un model més sostenible, solidari i integrador.

Des de les persones

Entenem els veïns i veïnes com a persones capaces de canviar el seu entorn més immediat: les escales de veïns on viuen i repercutint directament també al carrer, al barri i a la ciutat.

Volem engrescar i mobilitzar Veïns positius / Veïnes Positives (VP) arreu del territori acompanyant-los i apoderant-los mitjançant tallers, informacions i idees per esdevenir agents de canvi i transformació a la seva comunitat.

Cartell Dibuix Edificis Positius

Per millorar l’entorn més pròxim, els edificis

En concret, des d’Edificis Positius proposem als VP activitats i projectes per millorar les infraestructures i serveis dels seus edificis, fent-los més sostenibles i ecològicament compromesos, fomentant el consum d’energia i serveis responsables, així com l’activació del bon veïnatge en l’àmbit socioassistencial i solidari, la cultura, l’esport o altres activitats cíviques i relacionals.

Així, creem més vida als edificis, apoderem a les comunitats de veïns i generem espais de més plenitud i felicitat per a les persones.

En aliança

A la vegada, creem aliances amb els actors socials urbans rellevants per afrontar els reptes de futur col·lectivament i reduir els riscos que planteja la societat actual. També són actors de la comunitat d’Edificis Positius entitats, administració i empreses, com ara comerços, empreses de serveis a edificis o administradors de finques.

Per afrontar els reptes de futur

Les comunitats de veïns i propietaris han de fer un gran salt per liderar-se, per ser part de la solució als reptes socials, ambientals i econòmics que es plantegen degut a la concentració de població a les zones urbanes i a les noves tendències relacionades amb la nova cultura col·laborativa; l’autosuficiència energètica o els edificis intel·ligents, entre d’altres.

Per això, Edificis Positius és una iniciativa pionera i avançada que dona resposta concentrada en l’espai a reptes molt diversos del món d’avui.

Implicant la ciutadania amb els ODS

Edificis Positius és, doncs, un projecte en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS) i és una bona eina per desplegar-los a nivell de ciutadania. A més a més, Edificis Positius s’adhereix i participa en el desenvolupament de l’Agenda Urbana de Catalunya.

ODS

Un projecte Singular

Edificis Positius va rebre el suport del Govern de la Generalitat per al seu desplegament inicial a través del programa Singulars de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Família, i compta amb la complicitat i adhesió de cada vegada més entitats d’arreu de Catalunya.

Suports

Diferents institucions i empreses se sumen a la nostra iniciativa per crear comunitat d’Edificis Positius. Tots compartim valors i objectius per fer un món millor.

Declaració

Per uns Edificis Positius

Com a persona veïna i/o copropietària em sento corresponsable no sols de les parets que em separen dels meus veïns i les meves veïnes, sinó també de l’entorn social, ambiental, econòmic i emocional que compartim.

Des dels edificis on tinc casa meva, decideixo ser part de la solució. Vull contribuir a la sostenibilitat i al bé comú recuperant el bon veïnatge i esdevenint Veí Positiu i Veïna Positiva.

Som edificis, som ciutat. Prenem consciència dels impactes. Establim compromisos. Actuem. Convertim els nostres edificis en Edificis Positius.

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?