Signatura conveni APIS-Edificios Positivos

El Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona, l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i la cooperativa sense ànim de lucre TSR Territori Socialment Responsable, han signat un conveni de col·laboració per fer que les comunitats de veïns siguin més sostenibles, inclusives i resilients.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) són el marc del nou acord de col·laboració que han signat l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC), el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona i TSR Territori Socialment Responsable, cooperativa sense ànim de lucre que desenvolupa la iniciativa social Edificis Positius.

Aquesta iniciativa, que promou els ODS entre les comunitats de veïns, té com a objectiu principal fer dels edificis un actor de canvi de les ciutats apoderant a la ciutadania, organitzada en comunitats de persones propietàries i veïnes i generant un nou àmbit des del qual afrontar els reptes de civisme i sostenibilitat. Per la seva banda, l’AIC i el COAPI de Barcelona són dues organitzacions conscients dels impactes que es generen amb les activitats desenvolupades pel col·lectiu immobiliari a Catalunya i que treballen des de la responsabilitat social i la generació d’impactes positius en la societat i promovent els ODS.

Amb la signatura d’aquest acord, les tres organitzacions treballaran per ajudar a crear comunitats de veïns i de veïnes més resilients, amb capacitat de superació de crisis sanitàries o socials, fomentant el bon veïnatge, millorant la convivència i promovent la generació de comunitats més sostenibles, inclusives, integradores i sanes.

“Com a representants de tots els professionals del sector immobiliari de Catalunya en general, així com dels APIs col·legiats i associats en particular, tenim una gran oportunitat per col·laborar en la transformació del mercat immobiliari, també en el seu vessant de sostenibilitat i responsabilitat social. Aquest tipus d’aliances són fonamentals per sensibilitzar i enfortir les línies d’actuació per complir els objectius marcats per les Nacions Unides”, ha indicat Gerard Duelo, president de l’AIC i COAPI de Barcelona.

Tenint en compte el context actual, la signatura de l’acord s’ha dut a terme a través d’una plataforma digital, aprofitant les noves eines de comunicació TIC per fer una trobada sostenible. Hi foren presents Gerard duelo, president de l’AIC i COAPI de Barcelona; Josep Maria Canyelles, president del TSR; Anna Puigdevall, gerent de l’AIC; i Mercè Casals, responsable de Territori i Organització de TSR.

Sobre l’AIC

L’ Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) és una associació de dret privat que aglutina el col·lectiu d’agents immobiliaris associats i el representa davant la societat. Com a associació immobiliària, el seu objectiu essencial és garantir al consumidor un excel·lent servei professional. Té més de 3.400 membres. Té entre els seus socis fundadors el 2010:

  • Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona
  • Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona
  • Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida

Sobre el COAPI de Barcelona

El Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona és una corporació de dret públic que aglutina el col·lectiu d’agents de la propietat immobiliària col·legiats i el representa davant les institucions públiques i la societat en general des de fa més de 65 anys. Com a col·legi professional, el seu objectiu essencial és defensar la professió, els interessos professionals dels agents col·legiats i protegir els consumidors. Per aquest motiu, tots els seus agents col·legiats, i associats a l’AIC, es troben degudament inscrits en el Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya, obligatori per a l’exercici de l’activitat immobiliària a Catalunya, i se sotmeten voluntàriament a un codi de conducta i disciplina.

Sobre TSR Territori Socialment Responsable, SCCL

TSR és una cooperativa sense ànim de lucre, amb seu a Barcelona, que té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible i, concretament, el desenvolupament de territoris socialment responsables, aplicant i ajudant a aplicar els models de gestió en les organitzacions i territoris que creen tant valor econòmic com valor social, amb iniciatives pròpies o proporcionant serveis de consultoria, gestió externa, formació, estudis, creació de coneixement o altres que permetin abordar la millora de la societat en termes econòmics, mediambientals, socials, laborals, de bon govern i ètics. Una de les iniciatives que ha desenvolupat TSR és Edificis Positius, un projecte de creació de comunitats formades per persones que volen viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes, reformular la forma de viure la quotidianitat domèstica, apoderant la ciutadania per avançar cap a un model de veïnatge sostenible socialment i ambiental, resilient, solidari i integrador i que ja compta amb un gran nombre de persones que s’han sumat a la iniciativa a través del seu web https://edificispositius.cat.

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?