La unió i la coordinació han estat des de l’inici dels nostres temps els factors clau per al desenvolupament humà. La filosofia de cooperar ha fet que la societat evolucioni fins on ens trobem actualment. És lògic pensar que la mateixa dinàmica ens conduirà cap a una societat més justa, igualitària i sostenible.

Ara és el moment de canviar molts dels nostres hàbits de consum i relació per tal d’aconseguir evolucionar com espècie en un món just i sostenible.

És possible fer aquests canvis a nivell local i global?

Actualment, hi ha molts organismes locals, nacionals i internacionals que estan treballant units per aconseguir un veritable canvi.

L’Assemblea General de Nacions Unides (ONU) va aprovar l’any 2015 l’Agenda 2030, la qual és integral i multidimensional i té 17 objectius concrets per aconseguir un desenvolupament sostenible econòmicament, socialment i ambientalment.

Els 17 objectius de l’Agenda 2010 són els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, per mitjà dels quals s’ha d’aconseguir un desenvolupament mundial sostenible.

Des de l’Agenda es treballa en 5 esferes globals, més conegudes com les 5 p”: persones (People), planeta (Planet), prosperitat (Prosperity), pau (Peace) i aliances (Partnership).

Els ODS s’han treballat sobre uns valors i uns paràmetres objectivables per tal de veure quin serà el seu èxit d’assoliment. Els ODS són:

  • Universals: impliquen tots els països.
  • Globals: aborden reptes locals, nacionals i internacionals.
  • Integrals: son objectius complementaris i interconnectats.
  • Mesurables: s’han de mesurar de manera objectiva.
  • Ambiciosos: el seu lema és “no deixar ningú enrere”.
  • Inclusius: impliquen a tots els col·lectius.
  • Multidimensionals: inclouen les 3 dimensions del desenvolupament sostenible (econòmica, social i mediambiental).
  • Estan basats en l’experiència i els coneixements adquirits als predecessors objectius de desenvolupament global.

Què podem fer des de casa?

Els ODS són una crida per a tothom: governants, empreses, societat civil i ciutadania. Nosaltres, com a Veïns Positius i Veïnes Positives hi tenim molt a dir i a fer!

Per ara, el primer pas és saber què són els ODS, per què tothom en parla i per a què serveixen! Pròximament us informarem de tot allò que podeu fer des de casa vostra per contribuir a cadascun dels 17 ODS, t’hi sumes?

© 2019-2022 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?