Edificis Positius pretén impulsar comunitats que vulguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes.

La iniciativa s’estén pels municipis de Catalunya, especialment entre els més innovadors.

 

Amposta, 16 de setembre de 2019

Ha tingut lloc a Amposta la primera presentació pública de la iniciativa Edificis Positius per a les Terres de l’Ebre. L’acte ha tingut lloc aquest dilluns amb la presència de trenta representants entre diferents membres del consistori municipal, organitzacions socials i veïnals, empreses i ciutadania.

Aquesta iniciativa innovadora sorgeix de TSR Territori Socialment Responsable, una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre, que pretén contribuir a millorar el món incrementant la positivitat a les comunitats.

Josep Maria Canyelles, president de la cooperativa, ha presentat la iniciativa tot indicant Edificis Positius ajuda a crear comunitats on les persones puguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes. Per fer-ho possible, es fomenta el bon veïnatge apoderant persones perquè siguin Veïns Positius i Veïnes Positives que aborden els reptes de la comunitat cap a un model més sostenible, solidari i integrador. Per Canyelles, els edificis passaran d’administrar-se a liderar-se, fruit dels grans canvis que s’hi produiran, i es pretén avançar-se i fer que la pròpia ciutadania sigui protagonista: un nou model d’apoderament ciutadà basat en el bon veïnatge.

Tot seguit, Jordi Tolrà, responsable de l’expansió territorial de la iniciativa, ha liderat un taller per abordar amb les persones presents algunes de les moltes possibilitats d’acció als edificis, tant les que afecten la convivència com aspectes estructurals de l’edifici, passant també per solucions col·laboratives o que permeten estalvi. Per Tolrà, els pobles encara mantenen moltes pràctiques de bon veïnatge, que ara cal reforçar i posar en valor, així com incrementar en relació als nous reptes tecnològics i demogràfics. Mercè Casals i Daniel Gámez, de l’equip d’Edificis Positius, també han pres part en l’acte.

L’acte ha comptat amb la presència i participació activa del primer tinent d’alcalde d’Amposta, Miquel Subirats, que ha mostrat la satisfacció i interès per la iniciativa i ha acollit amb interès la proposta de crear veïnatge positiu a la ciutat tot estudiant formes de col·laboració per implantar Edificis Positius. L’acte es produeix després de la reunió que els promotors d’Edificis Positius van tenir al juliol l’alcalde i el tinent d’alcalde.

L’acte ha tingut lloc a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó i ha estat coorganitzat amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, amb una presentació a càrrec de Judit Jornet, qui ha donat la benvinguda a l’esdeveniment. Finalment ha tingut lloc un espai de networking amb els presents per intercanviar punts de vista i explorar col·laboracions.

Portar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la gent

Edificis Positius vol ser una de les iniciatives de referència per portar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell de ciutadania. Fa quatre anys Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 amb tots els grans reptes que indispensablement el món ha d’abordar i va fer una crida a governs, empreses i organitzacions. També va apel·lar a la ciutadania però no és fàcil transformar els ODS en accions per a la ciutadania. La proposta de ser Veïns Positius i Veïnes Positives ha de permetre donar resposta als reptes de desenvolupament sostenible en totes les dimensions: Persones, Planeta, Prosperitat, Pau i Partenariats.

Una iniciativa innovadora i no lucrativa

Edificis Positius pretén contribuir a crear un entorn de consciència positiva al voltant dels edificis residencials, abordant activament el repte que suposa la convivència en un marc de propietat horitzontal i creant les condicions perquè els edificis i les comunitats de veïnat i propietat siguin part de la solució als reptes socials, ambientals i econòmics que afronta la societat. Reforçar el bon veïnatge

  • Incrementar la participació social i la presa de consciència
  • Millorar la qualitat de vida
  • Fomentar la cohesió social
  • Abordar reptes de sostenibilitat
  • Reforçar l’economia social, responsable i compromesa
  • Contribuir al bé comú

© 2019-2022 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?