Els veïns de la comunitat parlant des dels seus balcons | Norma Vidal (ACN) via Social.cat
ACN via Social.cat
  • Famílies de Sabadell fan torns per anar a buscar menjar, reduir les sortides al carrer i minimitzar el risc de contagi

Tenir una bona relació amb els veïns és bàsic per garantir la convivència, sobretot en una situació de confinament en què s’han restringit moltes activitats per minimitzar el risc de contagi. En aquest context, una comunitat de veïns de Sabadell s’ha organitzat per reduir les sortides al carrer. Han acordat fer comandes conjuntes a la peixateria, la fruiteria i la carnisseria i fer torns per anar-les a recollir. 

“Evitem que cada setmana haguem de sortir tots varies vegades”, comenta l’Eva Garví, una de les habitants de l’edifici. També s’avisen quan algú va al supermercat, a comprar el pa o a la farmàcia. Afirmen que aquest cooperativisme els resulta “molt útil” i indiquen que les converses de balcó a balcó els fa sentir “més acompanyats”.

El confinament amb criatures a càrrec i els dos progenitors treballant presenta moltes dificultats. Una de les més destacades és la necessitat d’anar a comprar sovint i garantir que els infants puguin mantenir una dieta equilibrada. “Hem notat un increment del consum considerable, ja que els petits normalment dinaven a l’escola i ara fan tots els àpats a casa, la llet vola i els aliments frescos també”, comenta Albert Segura, veí del centre de Sabadell.

Segura explica que a la seva escala hi viuen quatre famílies amb nens i indica que tots estan treballant, ja sigui des de casa o desplaçant-se al lloc de feina en el cas de dos empleats del sector sanitari. “Vam veure que teníem poc temps i que podia resultar d’ajuda organitzar-nos”, comenta. Així, des de fa un parell de setmanes les famílies fan compres conjuntes a la carnisseria, la peixateria i la fruiteria. “Cadascú diu si necessita alguna cosa i fem una llista”, indica el sabadellenc que assenyala que després un d’ells fa la trucada per encarregar la comanda.

Seguiu llegint a Social.cat >>>

© 2019-2022 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?