Ara podeu disposar de subvencions del 75%

El confinament d’aquests últims mesos ens ha fet adonar que als edificis on habitem tenim espais comunitaris desaprofitats, dels que no es fa ús i dels quals es podria treure un millor profit. Un d’aquests espais són els terrats comunitaris dels edificis on habitem, que han quedat relegats a la col·locació d’antenes i altres instal·lacions, sense adonar-nos del gran profit que es pot treure d’ells per l’ús de tota la comunitat de veïns.

Aquest terrat oblidat es pot convertir en un meravellós jardí comunitari on prendre el sol, reunir-se amb els veïns i amics, incorporant terrasses, horts urbans i pèrgoles que ens facin ombra, ajudant a aïllar tèrmicament l’edifici i millorar la qualitat de l’aire de la nostra ciutat.

Com s’aconsegueix això? Transformant la vostra coberta en una coberta verda.

QUE ÉS UNA COBERTA VERDA?

La coberta verda és un espai enjardinat sobre de la coberta, incorporant si es vol zones de joc, de repòs i passeig que poden ser aprofitades pels veïns a la vegada que s’aconsegueixen grans beneficis ambientals.

Els avantatges de transformar una coberta normal en una coberta verda són molt significatius, tant en l’àmbit social, ambiental com econòmic. Us n’expliquem unes quantes:

BENEFICIS D’INSTAL·LAR UNA COBERTA VERDA AL VOSTRE TERRAT

Beneficis per als veïns i veïnes de la comunitat:

Beneficis socials

 • Incorporació d’un espai lúdic per als veïns
 • Possibilitat de tenir un espai d’autoproducció d’hort urbà al terrat de casa vostra

Beneficis econòmics

 • S’aconsegueix una coberta més resistent, ja que la terra protegeix la impermeabilització de la intempèrie.
 • Es revalora la finca i els habitatges.
 • Millora l’eficiència energètica en augmentar l’aïllament de la coberta, aconseguint reduir el consum de l’aire condicionat i la calefacció, amb el consegüent estalvi econòmic.

Beneficis ambientals per a tota la ciutat

 • Es millora la biodiversitat urbana.
 • La coberta verda absorbeix el CO2 i altres  partícules contaminants, reduint els nivells de contaminació.
 • Es creen a la ciutat nous hàbitats per a la fauna.

CONCURS PER LA SUBVENCIÓ DE 10 COBERTES VERDES A BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria el segon concurs per subvencionar la construcció de 10 cobertes verdes a edificis  d’habitatges plurifamiliars (existents o en construcció) a la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu d’impulsar  la implantació  d’aquestes als terrats de Barcelona i per donar a  conèixer els beneficis d’aquestes. Aquesta convocatòria finalitzarà el 20 de setembre.

Els guanyadors d’aquesta subvenció rebran el 75% dels costos totals de l’actuació, fins a  un límit de 100.000€ per coberta verda. Amb aquesta subvenció, pel preu de fer la impermeabilització de la coberta pots tenir un jardí sense cap sobrecost.

Aquesta és una bona oportunitat que la vostra comunitat pot aprofitar:

 • Si la coberta del vostre edifici necessita realitzar una reparació de la impermeabilització
 • Si l’aïllament de la vostra coberta no és l’adequat i els habitatges que es troben sota la coberta pateixen de calor a l’estiu i/o d’humitats per condensació a l’hivern.
 • Si l’aïllament de la vostra coberta no és l’adequat i els habitatges que es troben sota la coberta pateixen  de calor a l’estiu i/o d’humitats per condensació a l’hivern.
 • Si voleu guanyar un espai sense ús per l’aprofitament de tota la comunitat.

Arquitopia,  és una cooperativa d’arquitectes compromesa amb la millora ambiental de la ciutat de Barcelona,  i us ofereix realitzar un estudi de la vostra coberta per veure si us podeu acollir a la subvenció de l’Ajuntament. En el cas que estigueu interessats i us podeu acollir, us realitzaran el projecte per sol·licitar la subvenció.

Visiteu la secció de Cobertes Verdes d’Edificis Positius i Arquitopia.

AJUDES PER REHABILITACIÓ ESPAIS COMUNITARIS 2019 http://www.bcn.cat/consorcihabitatge/es/presentacio-rehabilitacio.html#

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?