Careta de campanya Veïnatge positiu per a persones nouvingudes

Per fer Edificis Positius, cal comptar amb totes les persones, ja hi tinguin una relació de propietat o de veïnatge. També hem de tenir en compte els diferents grups d’interès com les empreses proveïdores, l’administració de finques, la neteja, etc. Però sobretot hi ha un enfocament que hem de fer: la diversitat de persones que formen part de la comunitat d’acord amb els diferents origens i cultures que porten associades.

Per això, la iniciativa Edificis Positius ha volgut adreçar algunes de les propostes directament als col·lectius de persones nouvingudes, donat que a Catalunya són moltes les que al llarg de la història recent s’han incorporat a formar part de la nostra societat.

El procés d’integració de les persones nouvingudes és molt més ràpid si es fa de la mà de persones del país que puguin acompanyar-les en el trànsit de conèixer i fer seus els valors, codis i tradicions de la cultura d’acolliment. Edificis Positius proposa una metodologia que pot ser útil per tal que les persones natives facilitin la integració a les nouvingudes o bé que siguin elles mateixes que apoderin i presentin projectes a les seves comunitats de veïns i de veïnes.

Siguem o no conscients d’això, en els edificis passen coses i són l’espai idoni perquè les persones nouvingudes puguin, en un entorn proper, anar coneixent poc a poc l’idioma, els costums, i la manera de fer les coses en aquest nou país. Les possibilitats són infinites i cada edifici és un univers diferent, que amb la predisposició de veïns i veïnes permet que esdevingui un espai d’acollida per a les persones nouvingudes i que el seu procés d’adaptació sigui més agradable i reeixit.

En el marc de la campanya “Veïnatge positiu per a persones nouvingudes” de TSR Territori Socialment Responsable, i amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Immigració i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, s’han realitzat un cicle de tallers amb diverses associacions de persones d’origen llatinoamericà, donant-los idees de com poden elles mateixes apoderar-se per proposar projectes en les seves comunitats de veïns i veïnes com ara el bookcrossing, les parelles lingüístiques, un tauler d’anuncis per a oferir els seus serveis, entre moltes altres.

Es mostren tot seguit alguns vídeos explicatius de la campanya en una llista de reproducció.

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?