Sou aquí:
Print

ODS 13: Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes

Fites

 1. Enfortir la resiliència i la capacitat d’adaptació als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals en tots els països
 2. Incorporar mesures relatives al canvi climàtic en les polítiques, estratègies i plans nacionals
 3. Millorar l’educació, la sensibilització i la capacitat humana i institucional en relació amb la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació a aquest, la reducció dels seus efectes i l’alerta primerenca

Principals reptes per a Catalunya en relació amb l’ODS 13

El CADS considera que els principals reptes que es plantegen a Catalunya en relació amb l’ODS 13 són els següents:

 1. Integrar plenament el canvi climàtic (mitigació i adaptació) de manera transversal tant en les polítiques publiques com a les activitats del sector privat.
 2. Integrar la gestió del risc en els diferents instruments normatius i activitats privades amb especial atenció a la caiguda en cascada dels serveis bàsics de transport, subministrament energètic, telecomunicacions, abastament d’aigua, etc.).
 3. Aprofundir en les accions d’informació, sensibilització, increment de la capacitat i avisos primerencs a la població per millorar-ne l’autoprotecció.
 4. Fomentar les mesures no estructurals i les infraestructures verdes, com a exemple de les solucions basades en la natura que posen en valor els serveis dels ecosistemes.
 5. Afavorir les mesures de cobenefici o “win-win”, que produeixen beneficis a més a més dels directament imputables a l’adaptació o a la mitigació, com a exemple la reducció del trànsit millora el canvi climàtic i la qualitat de l’aire.
 6. Impulsar mesures flexibles que continuïn sent eficients davant els diferents escenaris de canvi climàtic i amb baix cost suplementari a causa de la incorporació del vector climàtic.
 7. Impulsar la recerca pública en matèria de canvi climàtic i integrar-ne els resultats als processos de presa de decisions sobre polítiques públiques i en la planificació.
 8. Incrementar el coneixement de la població en relació al canvi climàtic i els seus potencials impactes per promoure l’adopció de pràctiques que redueixin l’emissió de GEH i incrementar la resiliència de la població.

Indicadors

Font: IDESCAT
Taula de Continguts

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?