Sou aquí:
Print

ODS 1: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món

Fites

 1. Per al 2030, erradicar la pobresa extrema per a totes les persones en el món, actualment mesurada per un ingrés per persona inferior a 1,25 dòlars EUA al dia
 2. Per al 2030, reduir almenys a la meitat la proporció d’homes, dones i nens de totes les edats que viuen en la pobresa en totes les seves dimensions d’acord amb les definicions nacionals
 3. Posar en pràctica a nivell nacional sistemes i mesures apropiades de protecció social per a tothom, inclosos nivells mínims, i, per al 2030, aconseguir una àmplia cobertura de les persones pobres i les vulnerables
 4. Per al 2030, garantir que tots els homes i dones, en particular les persones pobres i les vulnerables, tinguin els mateixos drets als recursos econòmics, així com accés als serveis bàsics, la propietat i el control de les terres i altres béns, l’herència, els recursos naturals, les noves tecnologies apropiades i els serveis financers, inclòs el microfinançament
 5. Per al 2030, fomentar la resiliència de les persones pobres i les que es troben en situacions vulnerables i reduir la seva exposició i vulnerabilitat als fenòmens extrems relacionats amb el clima i altres crisis i desastres econòmics, socials i ambientals

Principals reptes per a Catalunya en relació amb l’ODS 1

El CADS considera que els principals reptes que es plantegen a Catalunya en relació amb l’ODS 1 són els següents:

 1. Impulsar polítiques de suport a les famílies per evitar l’exclusió social i assegurar el seu accés a l’habitatge mitjançant una oferta suficient d’habitatge social i d’habitatge públic de lloguer accessible.
 2. Assegurar l’abastament d’aigua potable a tothom, i que cap persona es quedi sense accés a aquest subministrament bàsic per motius econòmics.
 3. Reduir la precarietat energètica existent a la societat catalana amb mesures estructurals amb resultats a mitjà termini, incrementant la resiliència energètica de la població i disminuint la necessitat d’actuacions d’assistència social.
 4. Compactar la diversitat d’ajuts i de prestacions existents en l’àmbit de la intervenció social per avançar cap a una atenció més holística i integral de la persona.
 5. Millorar la coordinació entre totes les administracions competents i amb el Tercer Sector i la planificació transversal dels serveis socials amb els de salut, educació, habitatge, urbanisme, promoció econòmica, etc.
 6. Millorar els serveis de promoció de l’autonomia personal i de suport a la vida quotidiana de la gent gran i les persones amb discapacitat o trastorns mentals.
 7. Impulsar la superació del model familiar d’atenció a la dependència perquè les persones cuidadores surtin de la precarietat i de l’economia submergida.
 8. Reforçar l’atenció dels serveis socials a les famílies amb infants en situació de pobresa, tant amb ajuts finalistes (complement de beques menjador, aparells de salut, activitats de lleure educatiu, etc.), així com amb suport i acompanyament per a la seva tasca parental.
 9. Implantar un sistema estable d’ajudes per a famílies amb infants sota el llindar de la pobresa, on l’infant sigui el titular del dret.
 10. Posar en marxa programes de foment de l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat per a joves, adults amb fills a càrrec, persones amb discapacitat i/o trastorn mental, majors de 50 anys i persones aturades de molt llarga durada.

Indicadors

Font: IDESCAT
Taula de Continguts

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?