• Amb el Mes Europeu de la Diversitat, aquest maig de 2021, es pretén promoure i fomentar la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral i tindrà lloc per primera vegada.
 • TSR Territori Socialment Responsable se suma a la campanya afavorint que les empreses abordin la gestió de la diversitat d’origen com una oportunitat.

TSR Territori Socialment Responsable, la cooperativa no lucrativa que promou la iniciativa Edificis Positius, convida les empreses a prendre compromisos per la diversitat i sumar-se a aquest Mes Europeu de la Diversitat realitzant campanyes de sensibilització, tallers, formacions i compartint bones pràctiques que promoguin el progrés social i la competitivitat econòmica.

TSR està desenvolupant un projecte de gestió de la diversitat d’origen a les empreses i durant aquest mes ha programat una Conversa a Instagram Live per parlar-ne: Josep Maria Canyelles conversarà amb Tarek Saliba, de la Fundació ACSAR.

La diversitat d’origen forma part de la responsabilitat social de les empreses i és una realitat a les empreses que s’ha de gestionar per convertir-la en una oportunitat. Les empreses més avançades gestionen positivament la diversitat: gènere, cultura, capacitats diferents… Cal incorporar també la gestió de la diversitat d’origen… A més, les bones pràctiques empresarials en gestió de la diversitat contribueixen a fer un Territori Socialment Responsable (TSR) on prevalguin els valors de respecte i alhora la diversitat sigui un vector de desenvolupament.

Activitats a tot Europa celebrant la diversitat

El Mes Europeu de la Diversitat ha donat el seu tret de sortida amb un esdeveniment kick off el 3 de maig a Brussel·les, que comptarà amb la Comissària d’Igualtat Helena Dalli i CEO de les principals empreses europees. 

Més de 1.100 empreses ja s’han compromès amb la diversitat mitjançant el Charter Europeu de la Diversitat i s’ha elaborat un decàleg de 10 principis sobre inclusió i diversitat perquè les empreses s’adhereixin de manera voluntària:

 • Sensibilitzar: els principis d’igualtat d’oportunitats i de respecte a la diversitat han d’estar inclosos en els valors de l’empresa i ser difosos entre les persones treballes.
 • Avançar en la construcció d’una plantilla diversa: l’empresa ha de fomentar la integració de persones amb perfils diversos.
 • Promoure la inclusió: la integració ha de ser efectiva, evitant-qualsevol tipus de discriminació (directa o indirecta) en el treball.
 • Considerar la diversitat en totes les polítiques de direcció de les persones: la gestió de la diversitat no ha de ser una pràctica de recursos humans més, sinó un factor transversal, que es trobi a la base de totes les decisions que es prenguin en aquest àmbit.
 • Promoure la conciliació a través d’un equilibri en els temps de treball, família i oci: les organitzacions han d’establir mecanismes que permetin l’harmonització de la vida laboral amb la vida familiar i personal de totes les persones treballadores.
 • Reconèixer la diversitat dels clients: les organitzacions han de conèixer el perfil dels clients, reconeixent que la seva diversitat també és una font d’innovació i desenvolupament.
 • Estendre i comunicar el compromís cap a les persones treballadores: el compromís que l’organització adquireix a l’ésser signatària el Charter de la Diversitat ha de ser compartit transversalment per tota l’empresa.
 • Estendre i comunicar el compromís a les empreses proveïdores: convidant-los a unir-se a la comunitat d’empreses que a l’estat espanyol s’adhereixen a el compromís voluntari que promou el Charter.
 • Estendre i comunicar aquest compromís a: administracions, organitzacions empresarials, sindicats, i altres agents socials.
 • Reflectir les activitats de suport a la no discriminació, així com els resultats que es van obtenint de la posada en pràctica de les polítiques de diversitat en la memòria anual de l’empresa.

A Europa hi ha més de 12.000 signants des que aquesta iniciativa es creés al 2010. Per unir-te al compromís, cal omplir el següent formulari online.
https://fundaciondiversidad.com/firma-charter-diversidad/

© 2019-2023 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?