Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de Sensibilització envers el Soroll i en el context del confinament, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha publicat un reportatge que anima els veïns i les veïnes a tenir cura amb el soroll que produïm a casa.
Soroll i confinament
La pandèmia generada pel virus COVID-19 ha portat als governs de la majoria de països a prendre mesures de restricció a la mobilitat i l’activitat, així com el confinament de la població.
Aquest confinament de la població i l’augment d’activitat humana a les nostres llars, amb una disminució important del soroll ambiental que prové de l’exterior, pot esdevenir un problema de veïnatge.
Recomanacions per reduir al màxim els possibles problemes de soroll que podem generar als nostres veïns:
- Respecta els horaris. Evita fer activitats sorolloses en hores vespre-nit o a primeres hores del dia, especialment en cap de setmana, com posar música a volums alts o fer petites reparacions a casa.
- Evita el funcionament de certs electrodomèstics en horari nocturn, com poden ser rentadores.
- Cal pensar que l’aïllament acústic dels habitatges estan pensats per a una activitat normal, no converteixis el teu menjador en una sala de cinema o un bar musical improvisat. Nivells per sobre 70-80 dB(A), es podran percebre amb claredat des del pis veí.
- El confinament ha provocat que activitats d’exterior o que realitzàvem en espais habilitats com gimnasos i poliesportius, les realitzem ara a l’interior dels habitatges. L’aïllament al soroll d’impacte és en general força deficient en les construccions i cal extremar precaucions quan fem exercici, utilitzant algun tipus d’estoreta que esmorteixi el soroll quan s’impacta al terra.