Natxo Tarrés, 2n Simposi d'Interioritat Compromesa, TSR, Edificis Positius

Una iniciativa sorgida dels participants en el Pla Nacional de Valors que pretén impulsar els compromisos de les persones amb el territori des de diferents àmbits.

La Plataforma País Conscient ha celebrat el  2n Simposi d’Interioritat Compromesa  a la casa d’espiritualitat de Sant Felip Neri de Barcelona amb la presentació i dinamització d’Anna Jarque.

Dels experts del Pla Nacional de Valors

2n simposi dinterioritat Compromesa, TSR, EDIFICIS POSITIUSBerta Meneses i Natxo Tarrés han presentat la iniciativa. El cantant dels Gossos ha remarcat l’origen de la iniciativa, situada en la participació de 500 persones expertes en el Pla Nacional de Valors convocat per la Generalitat de Catalunya. Tarrés ha explicat que quan, després d’un llarg procés, es va acabar la feina i el Govern va recepcionar el document, aquestes cinc-centes persones participants ens vam sentir presos d’una custòdia, i vam decidir de crear la Plataforma País Conscient, la qual s’organitza de manera holocràtica, amb cercles, i no pretén fer-ho tot sinó facilitar que les moltes iniciatives que estan naixent es puguin trobar i impulsar. Ha posat com a exemples la iniciativa que està tenint lloc a la Garrotxa o a Manresa.

Edificis Positius, valors a les escales de veïns i veïnes

Josep Maria Canyelles ha fet referència a la iniciativa Edificis Positius, liderada des de la cooperativa sense ànim de lucre TSR Territori Socialment Responsable, i que crea comunitats on les persones puguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes, i per això fan accions per apoderar ciutadans perquè passin a ser Veïns Positius i Veïnes Positives, de manera que persones que tenen sensibilitat o inquietuds en temes socials, ambientals, o altres, puguin canalitzar el seu activisme comunitari així com facilitar que des de l’economia social i les altres economies, incloent les compromeses en responsabilitat social, s’obri una porta per entrar a millorar les infraestructures als edificis. Canyelles ha acabat l’explicació indicant que la iniciativa pretén portar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 a nivell de ciutadania, assumint el repte també des de la societat civil i les persones, més enllà del gran repte que tenen els estats i les empreses.

Teconciència amb Consciència

2n Simposi d'Interioritat Compromesa, TSR, Edificis Positius, Marco Schorlemmer, Sònia Fernàndez,Per la seva banda, Sònia Fernández ha destacat la importància d’abordar la ciència a la infància i Marco Schorlemmer ha fet referència a la por al canvi tecnològic sobretot per la nova tecnologia de la intel·ligència artificial, com ara al risc de pèrdua de llocs de treball, armes autònomes, màquines superintel·ligents… Ha dit, però, que el perill no és aquesta superintel·ligència perquè està basada en elecció racional i models matemàtics i que la ciència és alliberadora.

La dansa com a eina

A primera hora de la tarda, el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert ha parlat de la dansa com a eina i ha proposat alguns exercicis als presents.

© 2019-2022 Edificis Positius

Política de privacitat | Política de cookies | Contacte

CONTACTEU-NOS

Voleu saber alguna cosa més? No dubteu en escriure'ns i us contestarem el més aviat possible!

Enviant

Inseriu les vostres dades d'accés

Forgot your details?